marți, august 21, 2001

Pregătiri de plecare

Principala acţiune din ziua de azi vor fi cumpărăturile de ultimă oră. Am ieşit pentru asta pe drumul nostru de pe Prinsengraht şi ca de obicei am parcurs o bună parte din el.

Pe canalul...

Prinţului.

Nu ne-am dus spre Rijks Museum ci oarecum invers spre celebra Leidsestraat. A fost neapărată nevoie ca dintr-un magazin de cosmetice, Betty să-şi cumpere o cremă.

Am mers pe jos până în Koningsplein, unde vis-a-vis de intrarea în Piaţa de Flori se află un magazin din lanţul Albert Heijn. Am cumpărat, în special, mezeluri şi brânzeturi să le avem mâncare pe drum. Am cumpărat şi câteva cutii cu bere, tot pentru drum. Afară din magazin, ne-am aşezat pe o bancă şi cum eram însetaţi şi berea cumpărată era rece, am desfăcut fiecare câte o cutie şi am băut-o în aer liber, în acea piaţă centrală din Amsterdam.

Un Amstel rece.
Abia spre seară ne-a spus Mihai că noi am încălcat o lege olandeză, care interzice consumul de băuturi alcoolice în spaţiile publice. Să-i fie de bine! Berea a fost bună, ne-a picat bine şi nu ne-a prins nimeni! Pe viitor o vom bea numai acasă sau la restaurant.

Am traversat Piaţa de Flori, am mers pe Kalverstraat, am stat puţin în Dam, ultima dată în acest sejur şi ne-am dus acasă.

Betty a urcat în apartament, iar eu am rămas pe podul de pe Canalul Prinţului. Când a părut la fereastra dinspre canal i-am făcut câteva fotografii.

Apartamentul...

De pe Prinsengracht 234 D.
În continuare am împachetat, astfel că atunci când a sosit Mihai eram gata cu bagajele.

A doua zi urma să plecăm spre casă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu