joi, octombrie 08, 2015

Amsterdam 2021

Oraș: Amsterdam
Coordonate geografice: 52g21m2s N ; 4g53m34s E
Țara: Olanda
Populația: 832600 locuitori (2015)
Data sejur: 26 Septembrie-7 Noiembrie
Locuință: Lutmastraat 13

25 Septembrie. Pe la începutul lunii august am cumpărat bilete de avion pe ruta Cluj-Amsterdam și retur, zboruri efectuate de compania  Blue Air. Vom pleca în 10 octombrie și ne vom întoarce în 7 noiembrie. Este ceva foarte avantajos, pentru că sunt zboruri directe. Până acuma nu am mai prins așa ceva de la Cluj la Amsterdam sau retur. Dar Murphy veghează! Cea mai importantă dintre legile sale spune: Dacă un lucru poate să meargă prost, atunci el va merge prost!

Nici nu a trecut luna august și suntem anunțați de mai sus menționata companie că în luna octombrie zborurile directe între Cluj și Amsterdam se suspendă din motive operaționale! Am fost obligați ca la plecare să alegem un alt zbor. Cel mai convenabil ni s-a părut unul din 25 septembrie, de la Cluj la București, urmând ca a doua zi să zburăm de la București la Amsterdam. Între aceste zboruri am rezervat o cameră la un hotel de lângă Aeroportul Otopeni.

La ora 7 și 30 PM a sosit Dani și ne-a dus la aeroport. După îndeplinirea formalităților, am ajuns în sala de așteptare de la zboruri interne, aproape la fel de aglomerată ca și cele de la internaționale. Și aici jumătate din pasageri stăteau în picioare.

Pe aeroportul din Cluj

Pasageri în picioare

Așteptăm îmbarcarea

La ora cuvenită am ieșit la autobusele care ne-au dus la avion.

În avionul Cluj-București

Tipul avionului.

După 40 de minute de la decolare avionul a aterizat la Otopeni. Știam că hotelul este foarte aproape de aeroport (400 m), dar nu aveam idee încotro să mergem. Am apelat la unicul taximetrist din zonă și Mitică ne-a spus clar că ne duce contra a 50 de lei. Am acceptat și l-am rugat ceva pe Dumnezeu, dar sunt convins că degeaba. Bunul Dumnezeu nu-i pedepsește, ci-i ocrotește pe ticăloși. Aceștia din urmă se bucură cu mândrie de deosebita Lui grijă.

În două minute am ajuns la hotel, am primit camera și am dormit, fiind gata la ora 6 dimineața. Hotelul a fost curat, încălzit și foarte confortabil.

26 Septembrie. Înainte de a părăsi hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Airport, l-am rugat pe recepționer să ne spună cum ajungem la aeroport. Ne-a arătat intrarea într-o parcare, vis-a-vis de hotel. Intrăm în parcare, o traversăm și am ajuns.

După două minute ne aflam la Plecări. Am stat la o coadă care a mers rezonabil de repede și am făcut controlul de securitate. Am făcut în continuare controlul de frontieră, după care ne-am dus la poarta de la care ne vom îmbarca pentru zborul spre Amsterdam. Pe aeroportul Otopeni, de astă dată, nu este o aglomerație, așa cum este de obicei la Cluj.

Pe aeroportul Otopeni

La poarta de îmbarcare

Sunt și locuri libere

Tocmai a început îmbarcarea

Am intrat în avion prin burduf și am ocupat locurile.

În avionul București-Amsterdam

Și aici mascați

Tipul avionului

Spre pista de decolare

Avionul a decolat la timp și după două ore și ceva au început manevrele de aterizare la Amsterdam.

Coborâm

Câmpii olandeze

Ne apropiem de aeroportul Schiphol

Am aterizat la timp și avionul a așteptat puțin până a fost legat la burduf. Când am ieșit în aeroport, ne-am întâlnit cu Mircea care va merge cu avionul nostru spre București, de unde se va duce la Cluj.

După ce am parcurs pe jos cam un kilometru și jumătate am făcut controlul de frontieră, unde pe lângă pașapoarte am prezentat și certificatele de vaccinare.

Am recuperat geamantanele și am ieșit din aeroport. Aici ne așteptau Mihai și Mădălina, cu care ne-am dus spre parcarea unde era mașina lor.

Am ajuns la locuința lor unde le-am întâlnit pe cele două nepoate, care în vară au fost la noi la Dej.

Adela ne cântă o melodie

Clara desenează pe calculator

Am mâncat masa de prânz, după care am luat în primire camera care ne era destinată pentru sejurul nostru amsterdamez. Am despachetat și ne-am aranjat lucrurile scoase din bagaje.

Spre seară Betty a ieșit cu fetele la o plimbare cu câinele Milo, care astă vară și-a însoțit familia la Dej.

27 Septembrie. După ora 11 am ieșit la plimbare, să recunoaștem împrejurimile, în care nu am mai fost de mai bine de doi ani. Cu regret am constatat că memoria noastră, parcă nu mai funcționează așa ca înainte. Multe locuri mi se par complet noi, deși sunt sigur că am mai fost prin ele. Sic transit gloria mundi! Din 2019, precis că am îmbătrânit cu mai mult de doi ani!

28 Septembrie. În plimbare am ajuns la Piața Albert Cuyp, piață despre care am mai vorbit (4 noiembrie 2019). Ea se află la mai puțin de un sfert de oră de mers pe jos de locuința copiilor.

Am făcut mici cumpărături, apoi am mers la cafeneaua Flamingo pe terasă. Când am văzut cât de mic era un espresso, eu am hotărât să comand de acum un double espresso.

La cafeneaua Flamingo

Din piață

Cu câte un espresso

Simplu și dublu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu