sâmbătă, iulie 14, 2012

Cegled - Regensburg

După micul dejun, luat la hotel, am părăsit Cegledul şi ne-am îndreptat spre N4. Am continuat drumul spre autostrada M5 şi apoi pe aceasta am oprit la parcarea cu Pensiunea Venus. Aici am băut câte o cafea. Era prea dimineaţă pentru un gulyas.

Am trecut de pe M5 pe M0 şi mai departe pe M1 spre Viena. Autostrada nu era prea aglomerată şi destul de repede am ajuns la graniţa cu Austria. Aici am coborât şi am cumpărat vigneta austriacă pentru 10 zile.

Am plecat mai departe, am intrat pe superba centură a Vienei şi am ajuns pe autostrada de Linz.

În apropiere de St Polten am oprit în locul de odihnă Rosenberger, unde am mâncat ultimele sandvich-uri pe care le-am adus cu noi. Doamnele nu s-au putut abţine şi au băut şi câte o cafea filtru austriacă. Au zis că a fost foarte bună, deci să le fie de bine!

În parcarea...

De la Rosenberger.
La plecare, cerul era din ce în ce mai noros şi nu după mult timp  a început să plouă . A fost o ploaie de vară, cu o cantitate mare de apă şi a ţinut pe toată porţiunea austriacă a drumului.

Datorită ploii nu am mai oprit până la hotel la Regensburg.

În faţa...

Hotelului din Regensburg.
Am intrat în posesia camerelor, ne-am instalat şi am plecat toţi patru la restaurantul şoferilor din vecinătate. Am nimerit la masa aceleiaşi chelneriţe, nazista de astă-iarnă, care nu ştie engleza.
Suntem însă clienţi vechi (din 2003 am venit aproape anual aici), aşa că am ştiut ce să comandăm fără a folosi engleza şi fără a cunoaşte germana.

Porţiile de mâncare sunt aici foarte mari, anume să-l sature pe şoferul care a stat la volanul camionului toată ziua şi nu a oprit deloc. Noi nu avem apetitul lor, aşa că ne-am străduit, am combătut cu greu, dar nu am putut mânca tot ce era in farfurie. Am băut în schimb toată berea la halbă pe care am comandat-o!

La Restaurantul Şoferilor.

Cu câte o...

Minusculâ...

Porţie de mâncare.

Împreună în poză.
Era seară când am revenit la hotel şi am mai constatat că nici acum nu se poate urmări programul de la televizor (de bun ce este). Aşa că ne-am culcat şi am reuşit să adormim destul de repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu