joi, iulie 16, 2009

16 Iulie - Varza Secuiască - Karting

În zilele următoare sejurului la Las Vegas am avut un program mai monoton, ramurile bătrâne ale celor două familii petrecându-şi timpul la piscină, atât înainte cât şi după masa de prânz.

Ziua de 16 a fost şi ea petrecută la fel, doar că seara vom lua cu toţii masa la noi, urmând ca a doua zi ei să se întoarcă în ţară, întâi Mihaela, la ora 6 dimineaţa şi apoi Mircea tot la ora 6, dar seara.

În seara precedentă am făcut varza secuiască. Am folosit pentru ea ingrediente internaţionale. Varza murată era poloneză, boiaua de ardei ungurească (cumpărate de la sârbu), carnea de porc era de la un magazin chinezesc (Ranch), iar ardeii şi iuţelile erau mexicane.




Am început masa cu un aperitiv, din ouă umplute, urmat de felul principal, varză secuiască.

Masa de seară.






Am mâncat toţi opt temeinic, după care am mers cu maşinile, într-un orăşel satelit al San Jose-ului, la un circuit de Karting, unde vom concura numai bărbaţii.

Ne-am echipat precum piloţii de cursă şi am participat la un instructaj de Protecţie a muncii, astfel încât dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva, proprietarii circuitului să fie absolviţi şi vina să fie numai a concurentului.

Terenul de karting.

Echipaţi pentru cursă.


Cu instructajul făcut.
Ne-am luat fiecare câte un kart, mie mi s-a nimerit numărul 13, numărul meu norocos şi am făcut o încălzire cam de un sfert de oră.

Concurez cu No 13, pseudonimul UDAR.

Miţă.







M-am obişnuit cu condusul cartului, dar costumul de pilot m-a făcut să transpir şi să mă simt lipsit de orice confort.

Când au trecut cele 15 minute am crezut că s-a terminat şi am vrut să mă retrag la boxe. Mi-au spus că de-abia acum va începe concursul propriu-zis şi ne-a aliniat în ordinea timpilor realizaţi.

În timpul cursei.


Eu, concurând sub pseudonimul de Udar, ocupam penultima poziţie. Am început concursul precum un pilot profesionist. Dacă nu am fost plătit, politicos, îi lăsam pe toţi cei interesaţi să mă depăşească.

La un moment dat mi s-a arătat un fanion negru şi m-am retras la boxe. A fost o neînţelegere, că fanionul nu-mi era adresat mie, ci celui din spatele meu care comisese o infracţiune. Profitând de ocazie, nu mi-am mai continuat cursa, abandonând. Am putut astfel să-mi dau jos casca şi să-mi deschei costumul pentru a putea respira în voie.

Din greşeală retras la boxe.

Am abandonat.
După cinci minute s-a sfîrşit concursul şi Miţă a ieşit pe locul doi, după un tânăr care concura frecvent aici şi figura într-un clasament al circuitului.

Pe locul doi.
Echipa The Black Shtrimph.
După concurs.


Cele două jumătăţi...
Ale echipei.
Cu staful tehnic.
Impostoarea.
Am făcut o poză cu tot grupul nostru, toţi fiind udaţi de transpiraţie şi nu de şampania curgând din sticle magnum.

După dezechipare ne-am dus acasă şi ne-am culcat.

Copii o vor conduce pe Mihaela mâine dimineaţă la ora 4 la Aeroportul din San Francisco.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu