duminică, iulie 12, 2009

12 Iulie - Las Vegas - San Jose

Dimineaţa am părăsit camerele şi am dus bagajele la maşini, pe care Mihaii le-au scos din parcarea subterană şi le-au dus în faţa intrării.

Am mers să luăm micul-dejun la Circus Buffet, unde de data asta, contra a 10, 49 dolari puteai mânca câtă mâncare voiai. Eu nu am exagerat, mi-am ales doar câteva feluri şi în mici cantităţi, anume pentru a nu avea probleme pe drum. Mâncarea era foarte variată şi foarte bine gătită, dar şi eu ştiam ce fac!

După micul-dejun am mai trecut prin cazinou şi ne-am dus la maşini. Interiorul lor era fierbinte şi aparatul de emisie recepţie cu care comunicam cu cealaltă maşină nu mai funcţiona din cauza căldurii.

După ce aparatul de aer condiţionat a funcţionat vreo 5 minute la maximum am intrat în maşini şi am părăsit Las Vegasul.

Ieşind din oraş am intrat în Deşertul Mojave, unde conform termometrului din maşină, erau 52 gr. C. Foarte mult timp a funcţionat aerul condiţionat până s-au făcut 23 gr. Abia acum a început să funcţioneze emisia - recepţia.

Peisajul era arid, nişte munţi goi, lipsiţi de orice vegetaţie, iar pe lângă autostradă creşteau ceva buruieni şi cactuşi mici şi urâţi.

Spre casă.


Prin deşertul Mojave.

La 52 gr.C.

Peisaj arid.





Am oprit în câteva parcări să cumpărăm băuturi reci, cu care ne hidratam tot timpul.

În Mojove City am văzut un deal întreg acoperit cu centrale eoliene, mai mici, dar mai dense decât în Olanda. Toate funcţionau, deci vântul aici este pus la treabă

Centrale eoliene.

Mai mici, dar dese.

Pe lângă...

Mojove-City.
Apusul de soare ne-a prins în California şi atunci am luat cina într-un Subway, noi câte o jumătate de sendvici, iar Mudureştii câte unul întreg.

Apusul...

De soare.
Conducând pe întuneric am ajuns în San Jose după ora 10 şi ne-am dus la un supermarchet Wal-Mart care e deschis non stop. Am făcut cumpărături pentru mic-dejunul de mâine.

Acasă am ajuns la concluzia că la San Jose clima este excelentă. Nu sunt vânturile şi ceaţa din San Francisco şi nici căldura ucigătoare din Las Vegas. Este mult mai bună şi decât temperat - continentala noastră, uneori cu veri şi ierni totalmente inconfortabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu