luni, noiembrie 30, 2015

Santa Clara CA 2010

Oraş: Santa Clara
Coordonate Geografice: 37g21m15s N  121g57m15s V
Ţara: Statele Unite ale Americii
Populaţia: 100000 locuitori
Data Sejur: 17 Iulie-29 Iulie 2010
Locuinţă: 3608 Flora Vista Ave

17 Iulie. Am ajuns la ultima etapă a mutării în noua locuinţă. În tot cursul săptămânii trecute am dus lucruri pe  Flora Vista  şi în final au mai rămas de dus paturile si două corpuri de bibliotecă mai mari.

Mihai a închiriat un mic camion cu care am definitivat operaţiunea. Ne-au ajutat şi câţiva prieteni ai lui.

Camionul închiriat.

Parcarea 63 pentru uz personal.

Mutanzii...

Sau cei...

Care...

Efectuează...

Mutarea.
După plecarea ajutoarelor am asamblat lucrurile mai mari şi spre seară am fost gata cu mutatul, exceptând unele mici detalii care sufereau amânare. Clara însăşi era mulţumită de noua locuinţă, ca dovadă că i-a plăcut foarte mult prima baie aici.

Prima baie...În noul...

Apartament.Clara este încântată.

18 Iulie. Împreună cu tânăra familie Mudure am făcut o croazieră în  Golful Monterey  cu iahtul Chardonnay.

Pentru asta toţi şapte ne-am dus la  Santa Cruz  şi la ora indicată pe bilet am urcat pe iaht şi am făcut plăcuta croazieră pe  Pacific.

La Santa Cruz.

Clara se alimentează.

Pacificul.

Şi plaja.


Spre...

Portul...

De agrement.


Fiecare cu biletul său.Îmbarcaţi pe Chardonnay.
Soseşte sushi.


Moni, precum un bătrân lup de mare.

Debarcarea.
După ce am ajuns acasă ne-am dat seama că faţa Clarei a fost expusă prea mult la soare. Evident că nu era vina ei ci a noastră a adulţilor.

21 Iulie.

Clara...

Cam arsă de soare.
Bucătăria.

Bucătăria.

Baia oaspeţilor.


În parcare.

Cu maşina.
22 Iulie.


Vedere de pe terasă.


Bunica şi fetiţa.
24 Iulie. Am făcut o excursie în Valea Napa  la degustare de vin, împreună cu familiile Mudure şi Ardeleanu. Prima oprire am făcut-o în  San Francisco, pe malul de nord al strâmtorii  Golden Gate, imediat după ce am trecut podul.

În parcare.

Cu...

Podul...

În fundal.Statuia...

Puşcaşului marin.

Insula Alcatraz în depărtare.


Hanoracul nou...

Al Clarei...

Este cam mic.
După halta efectuată am continuat drumul spre Napa.

Valea Napa  este una dintre cele mai importante regiuni viticole ale  Statelor Unite  şi se remarcă prin producţia, dar mai ales prin calitatea vinurilor sale. Este situată la nord de San Francisco  între nişte şiruri de munţi paraleli cu  Coasta Pacificului, care o feresc de curenţii reci de la ocean. Are o climă caldă şi uscată, favorabilă cultivării viţei de vie. Aici s-a dezvoltat un important turism viticol, degustătorii venind în zonă în jur de cinci milioane anual. Este al doilea dintre locurile cele mai vizitate din  California  după  Disneyland.

În drum spre Napa.

Am luat masa de prânz într-un restaurant care imita un local franţuzesc dintre cele două războaie mondiale.

Prima degustare am făcut-o pe domeniile Carneros,  specializaţi în producţia vinurilor spumante. Degustarea se făcea în castelul domeniului, construit în 1988 după  Chatau de la Marquetterie,  de pe vremea lui Ludovic al XV-lea aflat în provincia franceză  Champagne.

Domeniul vinăriilor Carneros.

Castelul.
Vii ale domeniului Carneros.

După prima degustare.
A urmat vizita la următoarea vinărie, aceasta aparţinând domeniului  Sterling. A trebuit să stăm la o coadă destul de mare la telefericul care ne ducea în vârful unui deal unde se făceau degustările.

La coada...

De la...

Teleferic.

Suntem...

La...

Înălţime.


Cu Pinot Gris.


Acum Chardonnay.
Se degustă Zinfandel.

Butoaiele.

La două pahare.

În magazinul de suveniruri.
Cu domeniul  Sterling  am terminat turul degustărilor şi fiecare familie s-a dus în mod individual spre casă. Noi nu am mai trecut peste  Podul Golden Gate,  preferând să traversăm golful peste  Richmont-San Rafael Bridge.  Este un pod de oţel de peste 8800 m care în 1956, la darea sa în folosinţă, era cel mai lung pod rutier din lume.

25 Iulie. Am mers să vizităm fosta închisare federală de pe Insula Alcatraz, care a funcţionat din 1934. În 1963, din cauza costului ridicat necesar pentru întreţinerea deţinuţilor, ministrul justiţiei  Robert Kennedy desfiinţează închisoarea şi aceasta devine muzeu.

Ne-am îmbarcat de la debarcaderul situat lângă  Dana 39 (Pier 39) şi după aproximativ jumătate de oră am ajuns pe insulă.

La debarcader.Pe vaporaş.Cu Bay Bridge.San Francisco.


Pe puntea superioară.


Apare insula.

Lângă temniţă.
La intrarea în închisoare este o inscripţie: Cine nu respectă legile Statelor Unite ajunge la închisoare. Cine nu respectă legile închisorii ajunge la Alcatraz.


În curte.Cu Insula Îngerilor.
În puşcărie.Celulă.

2,5 x 1,8 m.


Închisoarea avea în jur de 300 de locuri, dar niciodată nu a fost plină. A avut deţinuţi celebri dintre care cel mai important a fost  Al Capone. Au mai fost închişi la  Alcatraz  gangsterii  Robert Franclin Stroud, George Mitralieră Kelly  şi  Alvin Karpis.  Peste 50 de deţinuţi au încercat să evadeze, dar nu a reuşit niciunul. Fie că s-au înecat în apele Golfului, datorită  curenţilor foarte reci şi puternici, fie că au fost împuşcaţi de gardieni. Se presupune că şi cei daţi dispăruţi au murit în apă, deşi nu li s-au găsit cadavrele.

Deţinuţi celebri.

San Francisco şi Bay Bridge.
Cu Golden Gate Bridge.

Trei etaje de celule.
Vizita am încheiat-o şi aici la magazinul de suveniruri al muzeului. Am luat vaporaşul de ora 4 PM şi am revenit la  San Francisco.

26 Iulie.

29 Iulie. A fost ziua în care părăsim  America. Am luat avionul de pe  Aeroportul din San Francisco  spre  Londra.

Pe... 

Aeroport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu