luni, iunie 20, 2005

Veneţia

Dimineaţa ne sculăm, ne facem toaleta, luăm micul dejun austriac, care este de-adreptul copios, după care ne îmbarcăm în microbus şi mergem spre Veneţia.

Negru de amărât la fereastra camerei de la hotel.
Trecem rapid în Italia şi spre prânz ajungem în împrejurimile Veneţiei.

Cum şoferii zic că nu au bani pentru intrarea în Veneţia (spun ei că nu li s-au dat suficienţi şi riscăm să nu ne ajungă pentru motorină), renunţăm la intrarea prin Canal Grande, prevăzută în program şi mergem, timp de o oră în Jesolo, de unde luăm vaporaşul până la Palatul Dogilor.

Pe vaporaş.


Faleza veneţiană.


Flori.


La debarcader.


Palatul Dogilor.
 Maşina s-a ascuns undeva pe o plajă şi urmează să ne recupereze la ora 7 seara. Vedem pe dinafară Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor şi ajungem în piaţa San Marco. Vizităm Basilica San Marco şi Campanila, apoi program de voie până la ora 18:30.

Puntea Suspinelor.
Bazilica San Marco

Vedere de pe Campanila.

Acoperişul Bazilicii San Marco.

Santa Maria del Salute.

Cu Flori la înălţime.
M-am plimbat cu Betty pe o mulţime de străzi şi străduţe, am ajuns la podul Rialto, am făcut multe poze şi am cumpărat o cartelă telefonică internaţională care nu funcţiona. Am adus-o înapoi şi ne-a înapoiat cei 5 € daţi pe ea.

Pe Podul...

Rialto.

Lângă Pod.




Trece o...

Gondolă.

Cu porumbeii...

Din Piaţa San Marco.
Cu Goldoni.
Am revenit la debarcader, ne-am îmbarcat şi am ajuns la Jesolo unde ne aştepta maşina.




Şoferii, bronzaţi de la plajă, au oprit la un Mercado de unde ne-am cumpărat câte ceva, mai ales răcoritoare.

A urmat un drum lung pe autostradă, pe lângă Bologna, Imola, etc. până am ajuns noaptea la Viserba, o staţiune de lângă Rimini. Aici aveam cazare la un hotel Ray, de trei stele. Ne-am cazat, am cinat şi după o zi obositoare am dormit neîntorşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu