duminică, iunie 21, 2009

21 Iunie - În centru la San Jose

Fiind duminică, tineretul a dormit mai mult. Noi ne-am verificat poşta pe calculator şi am pus nişte poze, din cele făcute în America.

După masă am ieşit să vizităm centrul oraşului. Am decis să mergem până acolo cu tramvaiul, astăzi fiind o zi în care maşina se va odihni.

În plimbările noastre ne-am mai întâlnit cu tramvaiul şi am văzut că circulă cu viteză destul de mare şi este silenţios.

Am ajuns în staţia cea mai apropiată, Tasman, de unde am cumpărat bilete de la un automat destul de deştept, care primeşte şi monede şi bancnote şi dă şi rest. Un bilet costă 1,75 dolari şi e valabil pe orice traseu timp de 2 ore. Pentru seniori (cei trecuţi de 67 de ani) biletul costă 1 dolar. Tramvaiul nu a fost aglomerat şi după vreo 6 staţii am coborât în centru.

Centrul este foarte larg, are foarte multă vegetaţie şi la acea dată ieşeau în evidenţă nişte copaci cu flori mari colorate în violet.

În centru.




Copacii...

Mov.
Aici există şi clădiri mai înalte, unele cu în jur de 15-20 de etaje, între care se remarcă Primăria dată în folosinţă în 2005.
Consiliul Orăşenesc are 11 membri: primarul ales prin vot de toţi locuitorii şi 10 consilieri, fiecare ales de locuitorii unui district. Hotărârile se iau prin votul celor 11 membri ai Consiliului Orăşenesc.

Primăria.


Am trecut pe lângă Muzeul Tehnic, care are o vitrină cu înălţimea a 2 etaje, unde se găseşte un ingenios mecanism cu bile care folosind, în general gravitaţia, face ca bilele să se mişte tot timpul. Nu este un perpetum mobile, pentru că bilele sunt urcate cu ajutorul unui motor electric.

Am umblat destul de mult, trecând şi pe lângă Catedrala Catolică Sf. Iosif (patronul oraşului) şi intrând în holul Muzeului de Artă.

Multe flori.




Biserica Sfântul Iosif (San Jose)
Fiind destul de cald am mers la terasa în aer liber al unui restaurant, unde am băut câte o bere, zic ei că era chiar din Cehia.

O bere Plzen.
Am luat din nou bilete de tramvai, căci cele două ore au trecut, şi ne-am întors acasă unde am petrecut seara ca şi în zilele precedente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu