duminică, iunie 28, 2009

28 Iunie - Cumpărături

Pe la ora 10 AM l-am întâlnit pe Mircea în dreptul Starbucks-ului de pe Rio Robles şi ne-am plimbat împreună o jumătate de oră pe Rio Robles.
O ciupercă.


Desculţă.



Sosim...

Acasă.
Se arăta a fi o zi foarte caldă, mai caldă decât toate zilele petrecute de noi până acum în America.

După plimbare am revenit fiecare acasă, pentru că urma să mergem toţi şapte la cumpărături.

Cu cele două maşini am mers la Great Mall of America, care nu este foarte departe de noi. În cursul săptămânii noi am mai fost aici cu tramvaiul, la trei staţii de Baypointe.

Mai dificil a fost să găsim loc de parcare, pentru că era duminică şi foarte multă lume îşi făcea cumpărăturile. Deşi se zice că americanii sunt şoferi policoşi, am văzut câţiva, e drept că de origine mexicană, care au suflat locurile de parcare care se cuveneau altora. Asemănarea cu Miticii noştri, la fel de bruneţi, e absolut întâmplătoare!

Mall-ul are, zic eu, sute de magazine, poate peste 1000, aşezate într-o incintă circulară de cel puţin un kilometru, prevăzut cu aer condiţionat, absolut necesar pe căldura de azi.

Într-unul din magazine.
Atât eu cât şi Mircea ne-am cumpărat adidaşi (marca Nike) şi câte o curea de piele, dar nu aşa de repede cum spun, ci după îndelungate căutări.

Shopping-ul nu este una din plăcerile mele (dimpotrivă), aşa că timp de aproape două ore am răbdat cu stoicism, intratul şi ieşitul în şi din magazine fără să cumpărăm nimic. Dar şi lucrurile rele se termină odată şi ne-am întors într-un târziu acasă.

Am udat adidaşii şi cureaua.

Scuzaţi ţinuta.
Familiile Mudure au venit la noi la masă, după care ne-am mai uitat la televizor, Mircea demonstrând că nu există efecte ale diferenţei de fus orar.

Nu există efecte...

Ale diferenţei de fus orar.
Aproximativ la ora 7 PM ne-am dus la piscina mare. Sperasem că nu va mai fi multă lume la ora asta, dar ziua excesiv de călduroasă, a dovedit contrariul.

La piscină.






Totuşi, toată lumea a făcut baie până s-a întunecat, în jurul orei nouă. Aici fiind o latitudine de 37 gr, ziua ţine, acum în preajma solstiţiului, cam de la 6 la 9 seara, cu două ore bune mai puţin decât la noi.

Am revenit toţi la casele noastre şi ne-am culcat, după oboseala acumulată în această zi toridă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu