sâmbătă, iulie 04, 2015

Kardzhali 2014

Oraş: Kardzhali
Coordonate Geografice: 41g39m00s N 25g22m00s E
Ţara: Bulgaria
Populaţia: 43500 locuitori
Data sejur: 9 spre 10 septembrie 2014
Locuinţă: Guest House Dobrev

9 Septembrie. Am plecat din Bucureşti cu maşina familiei Timar. Am mers pe şoseaua de centură, apoi pe Calea Giurgiului şi prima oprire am făcut-o la o benzinărie, înainte de graniţă. Aici am făcut plinul şi am băut câte o cafea. Eu puteam să beau şi o bere, dar nu am vrut să-i fac poftă lui Ghiţă, care era în excursia aceasta şofer.

Am luat motorină la Giurgiu.

Şi cafea.

Până şi eu.



Putem trece graniţa.
După ce am plătit taxa de pod, am traversat Podul Prieteniei şi am ajuns în Bulgaria. Şi acolo am plătit taxă  pentru partea lor de pod. Eu şi Betty eram pentru prima dată în ţara vecină şi prietenă.

Am trecut prin oraşele Ruse, Veliko Târnovo, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Hoscovo şi am ajuns spre seară la Kardzhali.

Şoseaua traversează Bulgaria de la nord la sud. A fost neaşteptat de liberă, poate şi datorită faptului că o mare parte din ea are două benzi pe sens.

GPS-ul ne-a dus în Kardzhali până în faţa hotelului la care am făcut rezervarea pe internet. Camerele primite au fost decente, curate, aveau duş şi balcon, precum şi pat unde se putea dormi bine.

La hotelul...

Din Kardzhali.

Popasul...

Bulgăresc.
10 Septembrie. După micul dejun am părăsit hotelul şi ne-am îndreptat spre graniţa cu Grecia. Şoseaua era nouă, la fel ca şi punctul de trecere a frontierei, care amândouă au fost date în folosinţă de mai puţin de un an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu