sâmbătă, noiembrie 07, 2015

Fecamp 2004

Oraş: Fecamp
Coordonate Geografice: 49g45m28s N  00g22m28s E
Ţara: Franţa
Populaţia: 20000 locuitori
Data Sejur: 12, 13 August
Locuinţă: Hotel Formula 1

12 August. Imediat după micul dejun am plecat din Dunkerque şi destul de repede am ajuns la Calais. Am vizitat oraşul, principalul obiectiv fiind frumoasa Primărie construită în stil Tudor.

Primăria...

Din Calais.

Turnul Primăriei.


Aranjamente florale.


Burghezii din Calais.

Statuile lui Rodin.








Orologiul vizibil din Dover.

Intrarea principală.
De la Calais am mers la Coquelles, am văzut intrarea în Eurotunel şi apoi am urmat drumul de coastă până la Capul Blanc Nez.

La Cap...

Blanc Nez.

Canalul...

Mânecii.

Partea cu Canalul.

Partea opusă Canalului.


Nu am mai oprit la Cap Gri Nez, ca acum trei ani şi ne-am continuat drumul spre Boulogne-sur-Mer. Numeroase afişe indicau că trecem pe lângă câte un restaurant unde se găteşte o delicioasă mâncare de stridii. Când ne-am hotărât şi noi să mâncăm stridii, restaurantele au dispărut din drumul nostru. A trebuit să ne mulţumin cu o mâncare din cartofi pai în satul Wimereux.

Cartofi pai la caserolă.
Am trecut prin Boulogne sur Mer şi am oprit în Touquet-Paris-Plage, după ce am căutat mult timp un loc de parcare.

Când am făcut itinerarul excursiei noastre, în  Amsterdam, am planificat să urmăm drumul de coastă până la Fecamp. Am constatat însă că suntem mult în întârziere, respectivul drum fiind foarte aglomerat, se mergea cu viteză mică. A trebuit ca din  Touquet  să mergem pe autostradă.

Primul popas l-am făcut în parcarea  Aire de Behen  din apropiere de  Abbeville.

În parcare.
După ce am ieşit de pe autostradă am revenit pe drumul de coastă şi am oprit în mica staţiune balneară Veulettes sur Mer.  Am mers pe plaja de pietriş care era mărginită de două faleze albe de calcar. Acestea nu sunt aşa de celebre ca şi cele pe care le vom vedea mâine.

Pe plajă erau numai o înotătoare şi câinele său. Înotătoarea avea pe ea un costum de cauciuc pentru  surfing,  iar câinele avea inteligenţă. Oricât insista domnişoara să-şi bage animalul în apa rece, acesta refuza cu îndârjire.  În timp ce urmăream această scenă a început o mică ploaie, care a intensificat mirosul de mare din jurul nostru.

Plaja...

De la...

Veulettes sur Mer...

Pe ploaie.
Am ajuns la Fecamp  şi ne-am instalat la hotel. Am ieşit imediat în oraş şi am cercetat împrejurimile.

Portul.

Plaja.
Am găsit un restaurant, care avea la etaj o sală mare, mărginită de trei pereţi de sticlă, unde am luat masa de seară. Principalul fel a fost compus, în sfârşit, din mâncare de stridii.

Am revenit la hotel după ce s-a întunecat, urmând aleea pietonală de pe malul mării.

13 August. Dimineaţa am luat micul dejun la hotel şi apoi am plecat spre  Etretat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu